1.17.2015

Facebook at Work: Facebook voor bedrijven

Deze week heeft Facebook de eerste versie van haar nieuwe sociale netwerk getoond. Het heet Facebook at Work, en zoals de naam al zegt, het is een sociaal netwerk voor bedrijven. Het concept is heel simpel. Een sociaal netwerk, zoals het gewone Facebook, alleen dan voor de medewerkers van een bedrijf. Het is de bedoeling dat alles wat in het sociale netwerk geplaatst wordt, alleen toegankelijk is voor de medewerkers binnen dat bedrijf. 

Nu denk je meteen, oh gewoon een groep binnen Facebook. Nee, dit sociale netwerk werkt anders. Het is een netwerk dat geheel buiten je profiel op het 'gewone' Facebook staat. Verder ziet Facebook at Work er op veel vlakken hetzelfde uit. Zo heeft Facebook at Work ook de optie om groepen te maken, net zoals je gewend bent van Facebook. Op die manier kun je gemakkelijk communiceren met bijvoorbeeld een groep collega's van je afdeling. 


Testfase

Op het moment bevindt het nieuwe sociale netwerk zich in een testfase. Er zijn een aantal uitverkoren kleine bedrijven die de app hebben kunnen downloaden. Die bedrijven zijn nu bezig met het testen van Facebook at Work. Wanneer deze fase over zal zijn, en de app in de Nederlandse app-store verschijnt, is nog niet bekend. 

Concurrentie

De tactiek die Facebook bij het maken van deze app hanteert lijkt op de introducering van andere apps van Facebook zoals Slingshot. Zoals Slingshot een alternatief is voor Snapchat, is Facebook at Work nu een alternatief voor verschillende andere sociale netwerken voor bedrijven. Facebook gaat dus de concurrentie aan met netwerken zoals Basecamp, Yammer en Slack. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten