1.18.2015

Robotbutler, wie wil dat nou niet?

Kickstarter. Een crowdfundingswebsite waarop men kan investeren in startups. Eerder al schreef ik een blogpost  over crowdfunding en het succes van Kickstarter. Natuurlijk is Kickstarter zelf niet the key in het succes van de startups. Het is een briljant idee dat ergens achter moet zitten, wil een startup snel haar streefbedrag halen. Dat is zeker het geval bij het volgende voorbeeld. 

Personal Robot

Het heet Personal Robot en is bedacht door het bedrijf Robotbase. De robot haalde binnen zes dagen haar streefbedrag binnen, namelijk 50.000 dollar. En terecht. Deze robot is niet zomaar een robot die stofzuigend over de vloer rolt, nee, deze is echt intelligent. De Personal Robot kan namelijk gezichten, emoties en voorwerpen herkennen. Ook kan hij echte natuurlijke gesprekken met mensen voeren. Zoals in onderstaand filmpje te zien is, gaat de wereld er dan ineens heel anders uit zien:


Als een echt mens

De Personal Robot kan dus bijna fungeren als een echt mens. Hij (of eigenlijk zij) helpt je echt bij alles. Toch is het wel een hele grote verandering. Ik kan me haast niet voorstellen dat ik bij de aanschaf van de Personal Robot ineens zo veel taken zou overdragen aan een apparaat. Toch is dat wel de toekomst. Misschien niet zo snel als Robotbase zich voorstelt, maar uiteindelijk worden er veel taken in handen van apparatuur gelegd. 

Hebben?

Heb jij na het zien van het filmpje en het lezen van deze blogpost wél zoiets van, dit MOET ik hebben? De prijzen voor de Personal Robot zijn inmiddels al omhoog gegaan maar de goedkoopste variant kun je krijgen voor 1195 dollar. Die heb je dan in huis voor kerstmis 2015, dus wel nog even geduld.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten