1.04.2015

Mensenmerken: de invloedrijkste twitteraars van 2014

Jezelf neerzetten als merk is echt iets van de laatste jaren (ik schreef hier eerder een blogpost over). Een trend waar social media een groot aandeel in heeft. Vandaar dat ik jullie vandaag trakteer op een top 10 van de invloedrijkste Nederlandse twitteraars van 2014. Deze 10 twitteraars komen uit de top 100 van de Volkskrant.


10. 

Op nummer 10 in de lijst vind je @HumbertoTan. Humberto tweet over vanalles en nog wat naar zijn 413K volgers. Ook retweet hij veel sportkanalen. 

9.

Op nummer 9: Peter Vandermeersch @pvdmeersch. Peter twittert vooral over nieuwsfeiten en nieuwsgerelateerde media. 

8.

Alexander Klöpping met zijn kanaal @AlexanderNL. Twitters bekendste Nederlandse techneut. Of zoals hij het zelf zegt: technoviking. Alexander tweet over allerlei technische onderwerpen, maar ook over actuele nieuwsonderwerpen.

7.

Op nummer 7 staat onze Geert Wilders. Met zijn kanaal @geertwilderspvv stuurt hij voornamelijk Islam gerelateerde tweets de wereld in.

6.

Bas Paternotte, wie kent hem niet? Dit is de man achter ThePostOnline.nl en bij geenstijl.nl schrijft hij columns. Bas tweet via zijn kanaal @baspaternotte allerlei nieuwsfeiten, met een vleugje humor.

5. 

De fractievoorzitter van D66 staat op nummer 5. Alexander Pechtold tweet via zijn kanaal @APechtold allerlei nieuwsfeiten en D66 tweets. 

4. 

Op nummer 4 staat Jaap Jansen met kanaal @Jaapjansen. Deze verslaggever van BNR Nieuwsradio tweet vooral nieuwsfeiten met links naar een krantenartikel of ander nieuwsbericht.


3. 

We zijn bij de top 3 aangekomen. Op nummer 3... Wouke van Scherrenbu (@woukevscherrenb). Wouke tweet veel. Heel veel. Vooral over onderwerpen die in de politiek voorkomen.

2.

Op 2 vind je Harald Doornbos. Via @haralddoornbos tweet hij vanuit het midden Oosten over de oorlog die daar gaande is. 

1.

Op nummer 1 staat @obk van Olaf Koens. Hij is correspondent in Rusland en tweet over persoonlijke dingen, maar vooral over wat er gebeurd in Rusland.

Volgde jij al een van deze invloedrijke twitteraars?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten