12.09.2014

Mensen als merk

Tegenwoordig brengen niet alleen bedrijven merken op de markt, maar worden mensen zelf ook als merk gezien. Zo zijn er natuurlijk de bekende parfums van wereldberoemde zangeressen zoals Beyoncé, maar er zijn nog meer mensen die een soort merk om zich heen creëeren. Zo kun je van jezelf ook een merk maken om bijvoorbeeld een sollicitatiegesprek in te gaan (klasgenoot Demi blogt over hoe je zelf een merk kunt zijn). Vooral in de web 3.0 tijd van nu kun je gemakkelijk veel bereik creëeren om een merk, dus ook om een mensenmerk.


In de muziekwereld

De meest bekende mensen die een merk om zich heen hebben gecreëerd, zijn natuurlijk mensen in de muziekwereld. Zoals ik al noemde wereldberoemde zangeressen zoals Beyoncé, Katy Perry en Lady GaGa. Met eigen parfumlijnen en verschillende kledinglijnen zijn zij het gezicht van de muziekwereld.

Bloggers

Beautybloggen of lifestylebloggen is de laatste jaren een bekende hobby en zelfs een beroep. Voor alle dames (en heren) die zich begeven in deze tak van sport is het natuurlijk belangrijk om van zichzelf een merk te maken. Een van de bekendste beautybloggers van Nederland die echt een merk van haarzelf heeft gemaakt is natuurlijk Mascha van Beautygloss. Ik denk dat alle dames die deze blog lezen die ook maar één keer op een dergelijke beautyblog heeft gekeken, deze dame wel is tegen gekomen. 

Filmkarakters

Zelfs mensen die eigenlijk in real life niet eens bestaan, kunnen een merk om zich heen hebben. Een van de bekendste voorbeelden is James Bond, aka 007. James heeft een hele merchandise lijn op zijn naam staan, waaronder kleding, parfum, miniatuur-autootjes en spelletjes. Er is zelfs een heuse 007 monopoly versie uitgebracht voor de bordspelspelers onder ons. 

Sporters

David Beckham is waarschijnlijk wel een menselijk merk dat iedereen kent. Deze ex-profvoetballer heeft inmiddels zijn eigen kledinglijn bij H&M en verschillende parfums uitgebracht. Toch brengt deze sporter niet het meeste op. De duurste sporter van het moment is basketballer LeBron James met 37 miljoen dollar. 

Wat is jouw lievelings-mensenmerk?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten