12.16.2014

Onverwachte samenwerkingen

KLM gaat samenwerken met Airbnb. Dat werd afgelopen week bekend. Een enigzins onverwachte samenwerking. KLM, een grote luchtvaartmaatschappij, in combinatie met Airbnb, een marktplaats voor accomodaties over de hele wereld. Geen groot reisbureau, maar een marktplaats voor slaapplaatsen. En dit is natuurlijk niet de eerste onverwachte samenwerking tussen twee merken. Hieronder vind je een lijstje van verschillende onverwachte samenwerkingen:


Google & KitKat

Vorig jaar kwam er weer een nieuwe versie van Google's mobiele besturingssysteem Android uit. En waar voorheen de namen van Android versies altijd refereerden naar een bekend snoepje, gebakje of koekje was dat in 2013 anders. Google gaf de versie dit de naam van een ander merk, namelijk KitKat. Een unieke samenwerking met het chocolade wafeltje. 

Samsung & illy

Ook deze twee zijn dit jaar een samenwerkingsverband aan gegaan. Weer onverwacht, wie had gedacht dat een koffiemerk en een electronicamerk samen zouden gaan werken? De samenwerking is simpel, in illy winkels worden Samsung tablets verkocht en in de Samsung winkels wordt illy koffie geschonken. Ze profiteren dus van elkaars naamsbekendheid.

Starbucks & Zwitserse Spoorwegen

In Zwitserland kun je rondrijden in een echte Starbucks-trein. Deze trein is aan de buitenkant vormgegeven met het Starbucks logo en in de trein is de enige echte Starbucks koffie te verkrijgen. Het is dus een vestiging van Starbuck in de trein. Deze samenwerking is vorig jaar van start gegaan en er komen meer treinen bij. 

Apple & Microsoft

De samenwerking tussen Apple en Microsoft is eigenlijk de meest onverwachte van allemaal. Deze samenwerking stamt uit de vorige eeuw, maar is in zekere zin nog steeds gaande. In 1997 is Apple, toen nog onder leiding van Steve Jobs, een samenwerking met Microsoft aangegaan. Microsoft zou Office voor Macintosh uitbrengen en Internet Explorer zou de standaard internetbrowser worden op Mac-producten. Deze samenwerking is nog steeds gaande, de Office-pakketten worden nog steeds aangeboden voor OS X. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten